Кращими серед військових кухарів та водіїв-заправників під час конкурсу на кращого фахівця служб тилу ЗС України стали представники ВДВ

На базі 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ вперше за останні декілька років відбувся конкурс на кращого фахівця служб тилу ЗС України. Майже півсотні військовослужбовців, які представляють усі види й роди військ вітчизняного війська, демонструють членам конкурсної комісії свої знання та навички за фахом. Зокрема, конкурс проводиться у трьох номінаціях: «Кращий кухар», «Кращий водій-заправник» та «Кращій екіпаж дезінфекційно-душової установки», – повідомляє Управління комунікацій та преси МО України.

Першого дня всі учасники конкурсу, включаючи й військовослужбовців-жінок, повинні були довести свої професійні вміння з володіння штатною стрілецькою зброю та продемонструвати рівень фізичної підготовки. Для цього організатори змагань влаштували спеціальний біатлон, під час якого військовослужбовці у повному спорядженні з особистою зброєю долали встановлену дистанцію та виконували вправу з вогневої підготовки на одній із ділянок військового стрільбища.

Наступного дня учасники конкурсу виборювали право називатись кращими, виконуючи нормативи та завдання відповідно до свого безпосереднього фаху. До прикладу, кухарям необхідно було за встановлені нормативами часові показники запустити польові кухні, а згодом приготувати з наданих їм інгредієнтів обідні страви.

— Квасолевий суп та рисова каша з м’ясом — такі страви ми повинні сьогодні приготувати у досить стислі строки. При цьому, ми не знали заздалегідь, що нам скажуть готувати та які інгредієнти дадуть, — розповіла учасник конкурсу військовий кухар Вікторія Березюк, котра проходить службу в одній з військових частин на Одещині. — Вважаю, що такі змагання потрібні, адже здорова конкуренція мотивує до професійного зростання. Окрім того, конкурс дає змогу зрозуміти свій професійний рівень та обмінятись досвідом зі своїми колегами.

У свою чергу, один з організаторів та суддів конкурсу — начальник відділу моніторингу харчування Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Збройних Сил України полковник Ігор Цундер розповів, що такі конкурси надзвичайно важливі, якщо, насамперед, враховувати перехід ЗС України на нову систему харчування.

— Багато років харчуванням українських воїнів займались цивільні суб’єкти господарської діяльності, по-простому — приватні компанії. Відповідно, інститут військових кухарів був майже знівельований. Тож, зараз ми повинні його швидко відновити, підготувати нових висококваліфікованих фахівців, навчити їх готувати страви з принципово нового асортименту інгредієнтів, — підкреслив офіцер.

Водночас, на іншій ділянці змагались військові фахівці служб паливно-мастильних матеріалів. Їхнє завдання комплексне — спершу за кермом автозаправника вони мали подолати декілька сотень метрів дистанції з перешкодами, потім швидко підготувати заправне обладнання та зімітувати заправку армійської вантажівки. Наступне завдання — перевести обладнання в похідне положення, оперативно дістатись до майданчика, де розташована додаткова цистерна для пального на базі причепу, та правильно її причепити до основного автозаправника. На цьому етапі завдання ускладнюється: помічник водія-заправника умовно поранений у верхню кінцівку, йому необхідно встановити турнікет й транспортувати до місця призначення.

До слова, тактична медицина є обов’язковим елементом в оцінюванні всіх конкурсантів.

За словами командира батальйону матеріально-технічного забезпечення 184-го навчального центру підполковника Сергія Вовка, який є одним із членів журі, це вже третій етап конкурсу. Перші два відбулися спершу у військових частинах, а згодом — на рівні оперативних командувань, видів та окремих родів військ ЗС України.

— Ми вже плануємо провезти такий конкурс наступного року, але він буде масштабнішим — більше учасників й складніші завдання, — резюмував він.

За підсумками конкурсу, кращими серед військових кухарів та водіїв-заправників визнані представники ВДВ, а звання найвправнішого екіпажу дезінфекційно-душової установки вибороли військовослужбовці Оперативного командування «Схід» Сухопутних військ ЗС України.

23473231_310438849438063_6477654402174766959_n 23472294_310438652771416_7073822053227341248_n 23435024_310438909438057_9024766189243084267_n 23380199_310438886104726_7897969718294684487_n 23380093_310438769438071_1702738602390277444_n23379995_310438659438082_1886986551253684477_n 23376632_310438656104749_4580498407208598468_n 23376599_310438786104736_1414740369545248793_n 23376552_310438762771405_4008163838329496639_n 23376427_310438932771388_2621342580849852308_n23376416_310438706104744_2406609662244639741_n 23376321_310438822771399_6586092696528189156_n 23319393_310438702771411_4817215791847600412_n 23319268_310438692771412_7598663310760139636_n 23319110_310438892771392_5972056072671306812_n 23316677_310438826104732_2975016930997507977_n

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *